Image default

Saoštenje – Komora logopeda Srbije

Poštovane kolege,

 

Shodno upućenim dopisima i interesovanjima logopeda iz Republike Srbije i drugih zemalja, dužnost nam da je da objavimo zvanično saopštenje Udruženja logopeda Srbije o pitanju postojanja „Komore“ logopeda Srbije.

Naime, u 2011. godini osnovano je Udruženje koje nosi naziv „Udruženje Komora logopeda Srbije“ sa skraćenim nazivom „Komora logopeda Srbije“ te je stvorena tendenciozna zabuna u pogledu vršenja funkcije pravnog lica. Skraćeni naziv „Udruženja Komora logopeda Srbije“ upućuje na postojanje Komore logopeda kao samostalne i nezavisne organizacije sa svojstvom pravnog lica i javnim ovlašćenjima. Ovom prilikom želimo da otklonimo zabune na koje nailazimo, te obaveštamo stručnu i širu javnost da „Udruženje Komora logopeda Srbije“ ima status pravnog lica osnovanog sa ciljem vršenja istraživačko-humanističke delatnosti i ne predstavlja pravno lice koje na bilo koji način uređuje logopedsku delatnost, niti ima ovlašćenja u pogledu licenciranja logopeda i nije u nadležnosti ministarstava Republike Srbije.

     Osnivanje Srpske logopedske Komore predviđeno je Zakonom o logopedskoj delatnosti koje je predložilo Udruženje logopeda Srbije 2008.godine i na čijoj promociji ULS poslednjih 7 godina aktivno radi.

 

S poštovanjem,

Udruženje logopeda Srbije

Obraćanja – predlog Zakona o logopedskoj delatnosti

LICENCE – LOGOPEDI ZDRAVSTVENI SARADNICI

Povezani članci

PISMO PREDSTAVKE SKUPŠTINI RS 04. 01. 2011.

ulsadmin

Opis radnog mesta logopeda

ulsadmin

6. MART – EVROPSKI DAN GOVORNO-JEZIČKE TERAPIJE ILI DAN LOGOPEDA

ulsadmin

Evropski dan logopedije (6. mart, 2024.) – press clipping

ulsadmin

Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju unapređenja rada sajta i korisničkog iskustva. Prihvati Pročitaj više